Home

Over de commissie CKMBO

De Commissie Kwaliteitsafspraken MBO is ingesteld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De commissie heeft als taak de minister te adviseren over de kwaliteitsagenda’s van de mbo-scholen, alsmede over de resultaten die de scholen in de periode 2019-2022 boeken. De commissie bestaat uit zeven leden, afkomstig uit diverse sectoren van de samenleving. Voorzitter is Michiel Scheffer.

Commissie publiceert midterm-review

Alle mbo-scholen hebben voldoende voortgang geboekt bij de uitvoering van hun kwaliteitsagenda’s. Zij ontvangen daarom het resultaatafhankelijke deel van de kwaliteitsgelden.

Dat schrijft minister Van Engelshoven in een brief aan de Tweede Kamer. Het besluit van de minister is gebaseerd op het advies van de Commissie Kwaliteitsafspraken mbo. Deze commissie heeft een tussentijds oordeel gegeven over de voortgang van de kwaliteitsagenda’s. De agenda’s hebben de scholen zelf in 2018 opgesteld. De uiteindelijke conclusie van de commissie is dat alle scholen voldoende voortgang hebben geboekt bij het realiseren van hun ambities.

Lees hier het advies van de Commissie