Commissie bezoekt regiobijeenkomsten MBO Raad

De commissie kwaliteitsafspraken mbo heeft op 26 en 27 september de Regiobijeenkomsten van de MBO Raad bezocht. De commissie ging graag in op de uitnodiging van de MBO Raad en maakte van de gelegenheid gebruik om nader kennis te maken met de aanwezige bestuurders. Voor een aantal commissieleden was het een eerste kennismaking. De commissie was te gast bij respectievelijk het Summa College in Eindhoven en ROC Midden Nederland in Amersfoort.

De commissie heeft op beide bijeenkomsten haar beoogde aanpak voor de beoordeling van de kwaliteitsagenda’s toegelicht. Er ontstond een levendig gesprek, waarbij de commissieleden elkaar aanvulden om de vragen van bestuurders zo goed mogelijk te beantwoorden. De belangrijkste vragen en antwoorden zijn opgenomen bij de lijst met veelgestelde vragen op de website van de commissie.

Uitdaging
Voor alle betrokkenen betekenen het bestuursakkoord en de daaruit voortvloeiende kwaliteitsafspraken een mooie uitdaging, maar ook een spannende periode. Het is sinds 1 oktober mogelijk om de kwaliteitsagenda’s in te dienen, dat kan via de hyperlink die via e-mail aan het CvB is gestuurd of door de link te volgen die is geplaatst op de website. De commissie ziet met veel belangstelling uit naar de ambities die de scholen zich in het kader van het bestuursakkoord stellen.

Bekijk de presentatie die tijdens de bijeenkomsten is gebruikt