Nieuwe voorzitter Commissie Kwaliteitsafspraken

Per 1 juni is mevrouw Antoinette Knoet-Michels benoemd als voorzitter van de Commissie Kwaliteitsafspraken. Tevens is per die datum de heer Klaas Verschuure als nieuw lid van de commissie aangetreden.

Aanleiding voor de benoeming van Antoinette Knoet-Michels is het vertrek van Michiel Scheffer, die sinds 2015 voorzitter is van de commissie. De heer Scheffer heeft onlangs aan de minister heeft laten weten dat hij na 1 juni 2023 niet langer onderdeel kan zijn van de commissie, vanwege zijn benoeming als President of the Board of the European Innovation Council. Deze functie is niet te verenigen met deelname aan de Commissie kwaliteitsafspraken mbo.

Het instellingsbesluit van de commissie kwaliteitsafspraken mbo is per 1 juni 2023 gewijzigd en daarin is de benoeming van Antoinette Knoet-Michels als voorzitter en Klaas Verschuure als lid van de commissie opgenomen.

In 2023 beoordeelt de commissie zowel de eindresultaten van de kwaliteitsafspraken mbo 2019-2022 als de kwaliteitsagenda’s 2024-2027 die de mbo-scholen indienen. De commissie is verheugd dat de minister Antoinette en Klaas bereid heeft gevonden om samen met de zittende commissieleden die opdracht te gaan uitvoeren.